Մեխակ Գալստյանը՝ «The Бык»-ի, արհեստական ինտելեկտի և հայկական ռեստորանի հաջողության գաղտնիքի մասին

Alpha News-ը հարցազրույց է անցկացրել հայտնի հայ ռեստորատոր Մեխակ Գալստյանի հետ, որտեղ վերջինս պատմել է սիրելի գործի ճանապարհի սկզբի և «The Бык» ապրանքանիշի ստեղծման պատմության մասին:

Գալստյանը ներկայացրել է սեփական ռեստորան բացելու առաջին քայլերն ու իր անձնական մոտիվացիան։ Նա խոսել է հոբբին միջազգային նախագծի վերածելու, ինչպես նաև այն մասին, թե ինչու է խոհարարության հանդեպ կիրքը հիմք դարձել գլոբալ նախաձեռնության համար, ինչ դժվարություններ են հաղթահարել կայացման փուլում:

Ռեստորատորը կարևորել է բարեկամների և անմիջական շփման շրջանակի աջակցությունը կայուն բիզնես ռազմավարությունների ձևավորման և նպատակային արդյունքների հասնելու համար: Նա խոսել է ընդհանուր տեսլականի իրականացման և ընդհանուր նպատակների իրականացման գործում պրոֆեսիոնալ գործընկերներին ներգրավելու հնարավորության մասին:

Իր հարցազրույցում Գալստյանն անդրադարձել է նաև ռեստորաններում որակի վերահսկմանը, արհեստական բանականությանը և գործընթացների ավտոմատացմանը, հաճախորդների սպասարկման մակարդակի բարձրացման և գործառնական գործընթացների օպտիմալացման համար ժամանակակից տեխնոլոգիաների կիրառմանը:

Նա կիսվել է շուկայի ընտրության և տեղական շուկայում «The Бык» կոնցեպտի յուրահատկության, ինչպես նաև մրցակիցների նմանատիպ առաջարկներից տարբերությունների, ֆիքսված գնի և միասնական գնային ստանդարտի մասին մտորումներով:

Ռեստորատորը ներկայացրել է մոսկովյան ռեստորանի առանձնահատկությունները՝ դա խմելու ջրի անվճար մատուցումն է և տվյալ տարբերակի ազդեցությունը բրենդի ընդհանուր իմիջի վրա։ Գալստյանը խոսել է լսարան ներգրավելու և լոյալ բազա ձևավորելու, սոցցանցերի և հաճախորդների հետ փոխգործակցության մասին:

Նա տեղեկացրել է նաև այն մասին, թե նախատեսում է արդյոք հայկական ավանդական ուտեստները ներառել ճաշացանկում, ինչպես նաև տնային խոհանոցի նախընտրած ուտեստների և անձնական խոհարարական փորձի մասին:

Զրույցի ընթացքում խոսվել է նաև ավանդույթների և ընտանեկան արժեքների պահպանման միջոցով հայրենասիրության և հայրենիքի հանդեպ սիրո, ինչպես նաև ապագայի հեռանկարների և ծրագրերի, գործունեության մասշտաբավորման մասին՝ սկսած Հայաստանից և վերջացրած Ռուսաստանում նոր նախագծերով: