Իսկուհի Համբարձումյանը նվաճում է խոհարարական աշխարհը՝ ներկայացնելով հայկական խոհանոցի հարստությունը
05 Փետրվարի 2025, 14:20

Տաղանդավոր հրուշակագործ Իսկուհի Համբարձումյանը շարունակում է նվաճել խոհարարական աշխարհը և արժանանալ հեղինակավոր մրցանակների: 2024 թվականի ընթացքում նա արժանացել է բազմաթիվ բարձր մրցանակների՝ վերահաստատելով իր ոլորտում լավագույն վարպետներից մեկի կարգավիճակը։ Տարվա նշանակալի ձեռքբերումներից մեկը փայլուն հաղթանակն էր Շտուտգարտում կայացած IKA համաշխարհային խոհարարական օլիմպիադայում:
Նրա հեղինակային խոհարարական ստեղծագործությունը՝ «Արքայական ծաղկեփունջը», գնահատվել է 100 միավոր, ինչը նրան թույլ է տվել նվաճել հեղինակավոր մրցույթի Գրան պրին: Շտուտգարտում կայացած հաղթանակից հետո Իսկուհի Համբարձումյանի առջև նոր հեռանկարներ են բացվել: Նրան հրավիրել են Ֆրանսիա՝ մասնակցելու «SIAL Paris» հեղինակավոր խոհարարական ցուցահանդեսին, որը միավորում է ավելի քան 60 երկիր։ Ցուցահանդեսում Իսկուհին ներկայացրել է հայկական ազգային ուտեստներ՝ ղափամա, փախլավա, հալվա, փոխինձ և Գավառի գաթա:
Փարիզ մեկնելուց առաջ Իսկուհի Համբարձումյանը մոտ տասը տեսանյութ է պատրաստել՝ ցուցադրելով յուրահատուկ խոհարարական տեխնիկա: Այդ տեսանյութերը, ինչպես նաև նրա նախորդ նվաճումները հնարավորություն են տվել Իսկուհուն ձեռք բերել համաշխարհային խոհարարի կոչում: Բացի այդ, նա պարգևատրվել է ոսկե մեդալով։
Բացի հեղինակավոր մրցանակներից, հրուշակագործը ստացել է «Best of Gastronomie International»-ի անդամի և դեսպանի կոչում: Այնուամենայնիվ, ամենանշանավոր պահն այն էր, որ հոկտեմբերի 22-ին՝ նրա ծննդյան օրը, Խոհարարական կազմակերպությունների համաշխարհային ասոցիացիայի նախագահ Թոմաս Գուգլերը նրան հանձնել է նախագահական մեդալ: Այս մրցանակը շնորհվում է այն խոհարարներին, որոնք առաջ են մղում Worldchefs-ի առաքելությունը ինչպես իրենց երկրներում, այնպես էլ ամբողջ աշխարհում:
Միջազգային ցուցահանդեսին մասնակցելուց և նշանակալի մրցանակներ ստանալուց հետո Իսկուհին մեկնել է գերմանական Ֆրայբուրգ, որտեղ հայկական ավանդական ուտեստների պատրաստման վարպետության դասեր է անցկացրել հինգ լավագույն ռեստորաններում: Այնտեղ նրան ճանաչել են որպես Հայաստանի խոհարարական դեսպան։ Մարտի 15-ին Իսկուհի Համբարձումյանը կրկին կցուցադրի իր վարպետությունը Համբուրգում, որտեղ կկայանա հերթական հեղինակավոր մրցույթը:
Իսկուհին խոհարարական օլիմպիադաների բազմակի չեմպիոն է, Ռուսաստանի խոհարարական մասնագետների ասոցիացիայի անդամ, խոհարարների համաշխարհային ասոցիացիայի (WACS) անդամ, World of Sweet Flowers խոհարարական ասոցիացիայի նախագահ: